De voordelen van het gebruik van onroerend goed video’s

juni 26, 2021 0 Door vwassen

Vastgoed fotograaf

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van onroerend goed video’s?

Er zijn er veel.

  • U kunt een consistente gebruikerservaring creëren tussen meerdere platforms zoals uw website, d.w.z., meer eenheden verkopen
  • U kunt uw reputatie laten groeien door een autoriteit te zijn en aan mensen te laten zien als u tijd en middelen investeert.
  • U kunt ook gegevens verkrijgen die u uiteindelijk kunt gebruiken voor marketing- en verkoopmanagementdoeleinden
  • U voldoet aan de dagelijkse eisen die uw klanten aan hun woning stellen, en u kunt uw deskundigheid en creativiteit tonen door hun aandacht te trekken als voor henzelf de hele tijd.

Het een groot voordeel van het gebruik van onroerend goed video’s is dat je echte huizen foto’s of video’s te gebruiken voor projecten die een enorme marketing uitgaven, zoals commercials vereisen. Met behulp van het echte leven gesprekken en huiseigenaren foto’s, is het mogelijk om uw klanten te tonen een uitstekend product en waarde die naar alle waarschijnlijkheid niet beschikbaar is in een onroerend goed brochure.

Hoe kunt u een goede en gedenkwaardige vastgoedvideo maken?

Hoeveel uur heb je besteed aan het voorbereiden en regelen van een paar minuten vastgoedvideo? Wanneer was de laatste keer dat u een producent inhuurde? Directe feedback krijgen van uw klanten over uw werken is wat het succes of falen van uw campagne bepaalt.

De eerste stap is het onderzoeken van uw marketing- en verkoopstrategieën.

Hier is wat je moet zoeken in het krijgen van betere resultaten van onroerend goed video’s:

Overweeg een vergelijkende video van links naar rechts die laat zien wat u ‘face-to-face’ aanbiedt.

Je hoeft niet te investeren in professionele camera’s, maar het is nog steeds precies belangrijk om dichter bij de klant te komen in video’s boordevol actie. Ga er ook van uit dat ze geen smartphones hebben en probeer ze zich thuis te laten voelen tijdens je video of gebruik technologie om de video naar je website of je youtubekanaal te sturen.

U wilt laten zien waar u zich bevindt in de buurt van, of op de locatie van hun keuze. Het is heel belangrijk om hen informatie te geven via uw video’s en het is even belangrijk om uw klant te helpen hun locatie te vinden via screenshots. Bij animatievideo’s is dit van cruciaal belang met een nauwkeurige geografische positionering en zichtbare annotaties.

Probeer memorabele momenten te creëren waarbij u aanwezig bent voor dat huis, waarbij u het project een persoonlijk tintje geeft in plaats van alles na te bootsen wat u bezit. Dit is een andere belangrijke factor die je in gedachten moet houden:

Je wilt niet steeds weer dezelfde filmische camerastandpunten creëren. Je wilt kijkers zich jouw visie laten voorstellen en laten ontdekken dat jouw stijl en stijl anders kan zijn dan de echte. Deze methode is veel meer memorabel voor hen en zijn gedenkwaardig!

Geen enkel shot is voldoende voor een goede vastgoedvideo. Probeer eerder een interessante opname te kiezen. Dit is de sleutel tot een persoonlijk tintje aan uw video, een lokaal gevoel, die persoonlijke intimiteit die u probeert te bereiken.

Probeer te vermijden dat je beeldmateriaal van een middelbare school gebruikt dat sterk verouderd is. Je hebt nu zoveel toegang tot moderne technologie, wat betekent dat er geen reden meer is om oude momenten uit je kindertijd opnieuw te creëren. Je wilt laten zien waar je staat.

Neem de levensstijl van de klant in overweging. Is iedereen op zoek naar een koper? Wanneer koopt de koper deze eenheid, of hoe lang hebben ze hier gewoond. Bezitten ze een auto? Wanneer hebben ze die gekocht en hoe oud is hij? Alleen u laat deze momenten echt aanvoelen voor uw prospects.

Wil je hen helpen of overtuigen? Dit is het punt waar je begint om jezelf te onderscheiden als een expert. Probeer bijvoorbeeld enkele sterke punten van uw klant te benadrukken: ontwerp, constructie, of iets anders dat uniek is voor hun huis. Een onroerend goed video met een sterke visuele aantrekkingskracht is een geweldige knock-out beginners tool.

Wijzig beïnvloeders. U wilt anderen bereiken, minstens 50% van uw prospectbasis, dan u zou doen als u alles presenteerde met 500 likes. Dit betekent dat je, zelfs als het een populaire blogger is, zou kunnen proberen om je te richten op specifieke niche-influencers. Bijvoorbeeld, als je op een dag je nieuwe product wilt promoten met virale video’s, probeer je dan te richten op bloggers, hairstylisten, trendsetters, social media supersterren, enz.

Daarom heb ik twee weken vrij genomen en ben ik op vakantie gegaan naar Kroatië. Je moet het idee opzij zetten dat je je klanten elke dag, elke dag moet laten zien. Je moet ze echt elke dag laten zien en het beleven! Als je elke dag iemand zou ontmoeten en aan het eind van de dag iets met hem/haar zou gaan doen, zou je dat dan op YouTube laten zien? Zou je die persoon vertellen dat je morgen een zonsopgang zou doorbrengen achter dat bosje bomen aan zee? Nee, je zou willen dat hij/zij het urenlang zou beleven en je zou geloven als je hem/haar vertelde dat het een goed idee zou zijn om elke dag op die plek door te brengen.

Hoe wordt de info een beetje subtieler in een video tutorial video?

Lees meer:
Makelaar video