De geschiedenis van de SUP

februari 19, 2021 0 Door vwassen

De oorsprong van Stand Up Paddling komt uit Engeland. De traditie gaat terug tot de Romeinse Olympische Spelen en geeft een inzicht in wat een krijger zou moeten doen. In India zou het ontstaan zijn door Mahars Rash shatteram. Het was een andere tijd en een eenvoudiger benadering van training. Hij bedacht een methode om één voet naar het water te stuwen terwijl de andere droog bleef. Dit werd gedaan om de aandacht te trekken van toeschouwers die geïnteresseerd zouden raken om deze nieuwe sport te leren. SUP was een rage en er waren volop mogelijkheden om het te beoefenen. Met een snelle groei in populariteit, vond SUP zijn weg naar de zonnige kusten van de Verenigde Staten. Ook Canada werd al snel gegrepen door SUP en de ontwikkelingen breidden zich uit naar dit land.

Vandaag de dag zijn er in de wereld van SUP veel ontwikkelingen in deze sport. Element en frame types van SUP zijn geïntroduceerd. Deze zijn de licht van gewicht, hoewel de SUP verhuur een uitdaging zelfs in het begin, maar zijn nu heel gebruikelijk. Drijfbuizen toegevoegd aan het hebben ook het een meer uitgebreid begrip.

Veel mensen zijn meer gecharmeerd van de SUP die een windpomp nodig heeft om de SUP voort te stuwen. Deze werd aanvankelijk gebruikt door old timers die hun watersportervaring wilden verbeteren. Echter, de oudere stijl van Sanford en Sea Araval quick Qatar Too zijn het meest populair onder de wind pomp gebruikers.

De SUP is een uitdagend spel. Vanwege de enorme uitdaging die er in zit hebben zelfs ‘geen ervaring’ surfers ontwerpen en SUP type boards speciaal voor hen gemaakt. Deze surfers vinden de sport interessant en opwindend. Vandaag de dag is het geen zeldzaamheid om te zien dat deze sport aan kinderen vanaf 2 jaar wordt geleerd op stranden over de hele wereld.

Geschiedenis van SUP

Aanvankelijk werd de SUP vooral gebruikt door verschillende beschavingen voor verschillende doeleinden zoals het SUP huren. Enkele van de gebruikte boards waren de kajak, kano en de dugout. Deze SUP types van een paar jaar uit elkaar hadden gelijkenissen met elkaar. Zij waren de Ancient Vancouver stand up paddle types.

De noodzaak van een SECURE SUP Pike correct gepositioneerd is duidelijk in wedstrijden die hoge snelheid runs of zelfs het schot omvatten. Als je ontspannen in het water staat met je knieën en armen ontspannen (geen stenen of planten), moet de peddel in een laag tempo het water afgaan. Neem de tijd en voorzichtigheid om de peddel nauwkeurig te laten worden

Waar peddels worden gebruikt

In extreme weersomstandigheden moeten mensen extra voorzichtig zijn om niet bekneld te raken tussen rotsen of planten in het water. In dergelijke omstandigheden wordt aanbevolen om in de peddel te staan in plaats van een SUP te gebruiken.

Lees meer:
Bedrijfsfeest