Babyvoeding voor uw baby

juni 12, 2021 0 Door vwassen

Steeds meer ouders vinden kant-en-klare babyvoeding in de eerste maanden van de baby. Baby’s raken in deze fase gewend aan de voeding en het wordt een gewoonte. Een groot voordeel is dat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar recepten om te gebruiken. U kunt veel van wat u nodig hebt vinden in recepten die zijn gepubliceerd, maar vooral in populaire websites.

Wat je nodig hebt in goede kwaliteit babyvoeding voor je baby

Radijs

Gedroogde radijsjes zijn zeer populaire snack voor baby’s van 1-6 maanden. Deze radijsjes bevatten vitamine A, C, riboflavine, foliumzuur, calcium en ijzer. De vitamine C is noodzakelijk voor de groei en ontwikkeling van uw kind. Het calcium is erg belangrijk voor de botgroei en de vorming van tanden. Het kan ook oorontsteking bij je kind voorkomen. Lees er hier meer over.

GreenPeppers

Groene paprika’s zijn ook erg populair als snack. De groene kleur van de paprika’s is afkomstig van vitamine A, C en K. Deze vruchten leveren een veilige en gezonde hoeveelheid magnesium, kalium, en vitamine B, B6 en B12.

Granola

Granola is een zeer voedzaam tussendoortje. Het bevat onoplosbare vezels, calcium, foliumzuur, magnesium en vitamine E. Je kunt er het concentratievermogen van je kind mee verbeteren. Een groot voordeel van dit tussendoortje is dat het de kans op maag- en darmkanker kan verlagen.

Kikkererwten

Kikkererwten zitten vol vezels en leveren veel kalium. Maar je moet niet overdrijven. Een eetlepel is net genoeg als je baby huilt. Je moet kaliumrijk voedsel zoals bananen en aardappelen vermijden.

peuters en moeders die borstvoeding geven

Voor kinderen van 6 maanden tot 3 jaar wordt aanbevolen om voedingsmiddelen te eten met twee of meer gram vezels per inname. Er zijn veel vezelrijke voedingsmiddelen gemakkelijk verkrijgbaar bij de plaatselijke kruidenier. U kunt uw eigen brood, pasta, cornflakes en meer maken. Je kunt ze ook serveren met dipsaus, dressings, sauzen of kaas. Vergeet niet er vitaminen en mineralen aan toe te voegen. Veel snacks die rijk zijn aan ijzer en calcium kunnen door baby’s worden gegeten.

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn zeer belangrijk voor een evenwichtige voeding. Ze zijn zeer rijk aan vitaminen en mineralen. De meeste groenten bevatten minimaal 0,8 gram eiwit. Maar bladgroenten bevatten meer eiwitten dan andere groenten. Overweeg dus om sla en spinazie in de maaltijd van uw babyhapjes op te nemen. U kunt een puree maken van fruit en groenten met een eiwitrijk meel zoals quinoa. Baby’s nemen dat heel gemakkelijk op. Uw baby kan ook de voorkeur geven aan gedroogde pruimen en gedroogde appels.

Mager vlees en vis

Als uw baby allergisch is voor pinda’s en andere peulvruchten, kies dan alternatieven om eiwitten binnen te krijgen. Mager vlees kan in sommige supermarkten verkrijgbaar zijn. U kunt uw eigen brood maken met cassave- of maïsmeel. U kunt groenten serveren als alternatieve bron van eiwitten. Komkommer, champignon, tomaat en sinaasappel zijn enkele van de alternatieven die u kunt kiezen.

B leest:

Baby’s die op granen gebaseerde diëten krijgen, zijn vatbaar voor geelzucht en andere tekenen van babyvoedingstekort. Hun huidskleur kan ook veranderen en ze kunnen ook een verminderde ontwikkeling in de kinderjaren, een vertraagde fysieke groei en een hoog serumcholesterol hebben. Dit zijn allemaal de te voorkomen risicofactoren voor vele ernstige kwalen zoals indigestie, diarree, verhoging van de bloeddruk en zuigelingensterfte.

Aangezien baby’s nog niet het volledige ontwikkelingspad van de hersenen afleggen, kan het opsporen van eventuele tekortkomingen veel van de kwalen helpen voorkomen die later door volwassenen worden ervaren. De manier waarop je vandaag eet, kan bepalend zijn voor de gezondheid van je ongeboren baby’s hele leven. Dus laten we eens kijken naar de Cocoa Krispies die je baby trakteert in plaats van de gebruikelijke warme drank. Cacao bevat weinig vet en suiker, maar heeft meer kalium en aanzienlijke hoeveelheden onverzadigd vet (dat helpt bij de opbouw van plaque in de slagaders). Hoe meer cacao zoals in de Cocoa Krispies, hoe beter het is voor de gezondheid van je baby. Bent u er klaar voor? Je baby zal al vroeg baat hebben bij deze cocao traktatie, en oma zal trots op je zijn.